Zásahová jednotka má za sebou rušné období, v němž zasahovala u dvou požárů a zúčastnila se jednoho námětového cvičení. 

Požár v rodinném domě v Krmelíně dne 21.4.2012
byl vyhlášen v sobotu krátce před 16. hodinou.
Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří koš s papírem a pracovní stůl v pracovně/kan­celáři majitele domu. Ten se snažil požár hasit již před příjezdem hasičů pomocí hasicího přístroje, ale úplně se mu požár likvidovat nepodařilo.
Hasiči požár uhasili během čtvrthodiny. Požárem byl zničen pracovní stůl s vybavením a teplem došlo i k poškození omítek v místnosti. Hasiči po uhašení požáru dým odvětrali.
Kromě Krmelína a dvou jednotek profesionálních hasičů HZS Moravskoslezského kraje dorazili ještě hasiči z Brušperka.
Při požáru nebyl nikdo zraněn. Příčinu požáru zjišťují vyšetřovatelé hasičů a Policie ČR. Škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 200 tisíc korun.
                                                                          Text převzat částečně upraven z pozary.cz

K dalšímu požáru byla povolána jednotka ve čtvrtek 26.4.2012. Na rozhraní obcí Sviadnova a Žabně byla v novostavbě rodinného domu zahořená pod vrchní venkovní vrstvou z desek spodní izolace. Kromě jednotky z HZS Frýdek-Místek a Paskova dorazili hasiči z Brušperka. Částečně jsme se podíleli na rozebírání vrchní vrstvy a dohašování izolace. Rozsah byl na ploše cca 3x4 m.

Poslední akcí byla účast na námětovém cvičení okrsku, které bylo svoláno na odpoledne 1.5. 2012 do Košatky. Po dojezdu zásahového vozidla byl orientačně představen způsob hašení a zajištění vody při pravděpodobném požáru myslivecké chaty. Cvičení se zúčastnily všechny sbory z brušperského okrsku.   

Aktualizováno (Neděle, 06 Květen 2012 09:27)