ukázka z kalendáře
 
Hasičský kalendář 2014 bez krajek, ale s technikou
 
    Nafotit kalendář nás holky z Krmelína napadlo už dávno, ale až nyní jsme dotáhly tuto myšlenku do konce. Hlavním důvodem, proč kalendář vytvořit, bylo, že ze zisku z prodeje si budeme moci koupit část vybavení pro požární sport, abychom mohly dosahovat stále lepších výsledků na soutěžích.
Otázkou zůstalo, v jakém stylu fotky budou, spíše jaký bude motiv celého kalendáře. „Fotek hasiček jen v plavkách nebo krajkách je už dost, co takhle ukázat ženskost i z jiné stránky!“. Zrodil se tady nápad nafotit holky při zásahu, tedy činnosti, u které se ženy málokdy vidí. Je tak vnesen do kalendáře určitý příběh. Každý měsíc, tak jak jdou za sebou, bude znázorňovat určitou fázi zásahu. „Zdolávání požáru není nikterak jednoduché. Při této činnosti je třeba vykonat spousta úkonu, které většinou zůstanou bez povšimnutí.“  Od ledna do prosince je zachycena činnost při zdolávání požáru, a to od příjezdu, po provedení průzkumu a požárního útoku až po zdolání mimořádné události a ukončení zásahu. Fotograf, Vítězslav Večeřa, měl kromě specifických požadavků na oblečení, také dost složité požadavky na místo. „Potřebuji plochu, kde se bude dát něco dělat, kde bude vhodné pozadí a kde se vleze vaše hasičské auto“, řekl, což s Tatrou Terno není až tak jednoduché. Fotky jsou tedy nafoceny koncem léta v bývalém areálu JZD v Krmelíně. Z důvodů kvalitního osvětlení bylo dále nutné fotit v noci. Fotily jsme od 17:00 do 3:00 hodin ráno, což bylo značně náročné nejen pro fotografa, ale i pro nás samotné.
    Kalendář spatří světlo světa poprvé 2. listopadu 2013 na Jarmarku řemesel v Krmelíně.
Cena kalendáře bude 170 Kč/kus.
    Po tomto Jarmarku jej budete moct zakoupit u členky družstva Hany Dvorské
(e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , tel: 603788075, v případě vyprodání a velkého zájmu, se objednají další kusy)
   Pro zajímavost v družstvu žen závodí slečny a ženy ve věku od 16 do 38 let, tedy maminky, sestry a dokonce matka s dcerou. Čas, který tomuto sportu věnují a věnovaly i kalendáři, nelze nikterak vyčíslit, ale lze jej alespoň ocenit.  Ženy z SDH Krmelín chtějí touto cestou poděkovat všem, kteří je koupí kalendáře podpoří.
 
za ženy z SDH Krmelín
Ing. Hana Dvorská