Dne 23.3.2011 došlo v rámci pravidelné odborné přípravy jednotky SDH Krmelín k proškolení na měsíc březen, v rámci toho byl krátký praktický výcvik činnosti jednotky při požáru.

Jednotka měla na programu témata: hašení požáru sklepů, budov, garáží apod. Zaměřovala se i na požáry vícepodlažních výškových budov, polí a určitých specifických zařizení. Dále se jednotka seznámila s nebezpečím, které se může při zásahu vyskytovat a došlo k informování o komunikaci v jednotce PO (požární ochrany), společně s informacemi o nově zavedeným IBC (integrovaným bezpečnostním centrem) v kraji.

Pro navyknutí si taktiky zásahu na tyto typy událostí proběhl i praktický výcik v objektu hasičské zbrojnice. V těchto místech byly simulovány podmínky, jako by se jednalo o skutečnou činnost hasičů při zásahu. Proběhl průzkum sklepních prostor s minimální viditelností za použití DT (dýchací techniky) a nalezení figuranta, který sloužil jako zraněná osoba, s jeho následným vynesením z ohrožených míst. Další skupina natáhla hadicové vedení a provedla tzv. "průzkum bojem", se zavodněnou hadicí, s dohledáním zbylých míst, zda-li se ve sklepě už nikdo nenachází. Současně s tím bylo oznámeno o simulováném požáru půdy. Proto zbytek jednotky provedl natažení dalšího útočného proudu na půdu po schodišti, kde bylo vše připravené na případný zásah. V té chvíli si jednotka zkusila ještě praktické použití nově zakoupeného přetlakového ventilátoru se všemi pravidly postupů přetlakové ventilace. Po této chvíli bylo oznámeno ukončení výcviku a jednotka uklidila všechny použité technické prostředky zpět a připravila se opět k akceschopnosti pro případný ostrý zásah.

zástupce velitele SDH


Aktualizováno (Čtvrtek, 21 Duben 2011 08:02)